Moerasfiltersystemen

Bij dit systeem gaan we met lava of vijversubstraat in combinatie met vijverplanten het vijverwater zuiveren. Het is geschikt voor de toepassing op zwemvijvers of als een aanvullende filtering na een voorfilter bij visvijvers. Deze manier van filteren is echter NIET geschikt voor het filteren van visvijvers zonder het gebruik van een goed voorfilter. De gesteenten en de planten verwerken zeer goed afvalstoffen zoals nitraat, nitriet en ammoniak maar  groffe vuildeeltjes kunnen zich opstapelen waardoor het filter kan verstoppen. Om dit te vermijden plaatsen we bij visvijvers dus eerst een goed voorfilter, zodat deze de groffe vuildeeltjes verwijdert  voordat het water in het moerasfiltersysteem komt. Zo is er weinig onderhoud  en zijn de planten ook nog eens een mooie optische aanvulling aan de vijver.

 

kunstof pallets voor een lavafilter
Kunstofpallets

Voor het bouwen van deze filters gebruiken wij kunstof pallets ipv een drainagedarm om onder de lava of het vijversubstraat te plaatsen. Zo blijft er altijd een open ruimte onder de gesteenten  waar het water kan circuleren. Bij een een drainage darm is dit niet het geval.

Producteigenschappen

  • Afmeting 1200 x 1000 x 150 mm
  • Uitvoering geperforeerd, 9 voeten
  • Materiaal mix HDPE
  • Gewicht 7 kg
  • Draagvermogen 1000 kg dynamisch - 2000 kg statisch
  • Kleur zwart
Filterlava en Vijversubstraat

Filterlava of vijversubstraat kan je bij ons heel voordelig in de winkel bestellen. Grotere  hoeveelheden vanaf 400kg worden in MBBG, BBG of gewoon los aan huis geleverd. 

In onze winkel hebben wij ook kleine verpakkingen die zelf afgehaald kunnen worden.

filterlava
iris pseudocarus
Filterplanten

Niet alle planten zijn geschikt voor een moerasfiltersysteem. Je kiest best planten met een groot filtervermogen zoals irissen, carex,... Een felwoekerende plant is minder geschikt want die kunnen de lava  dichtgroeien waardoor het water niet meer overal door kan. 

Wij hebben in onze winkel een zeer grote keuze aan diverse vijverplanten. Onze medewerkers  helpen u graag verder met een gepast advies voor de juiste keuze hieromtrent.