• juwel

Verlichting

Voor de verlichting van je aquarium kan je kiezen uit verschillende soorten lampen. Er zijn de gewone TL-buis lampen, momenteel verkrijgbaar in de T5 en T8 uitvoering, hiervoor kies je best voor de lichtaansluitingen van arcadia. Deze lichtaansluitingen zijn uiterst betrouwbaar en duurzaam, gewoon de beste op de markt. Er zijn PL-lampen, meestal in de kleinere aquariasetjes, en er is LED-verlichting.

In ons gamma bieden wij lampen van Sera, Juwel, Eheim, Arcadia, Sylvania,…
Je kan bij ons ook terecht voor lichtbalken en lichtkappen van Juwel, Aquatlantis, Sera, Superfisch, Aquatic Nature,…

Sera Ledverlichting

In tegenstelling tot gebruikelijke tl-lampen besparen de moderne leds niet alleen meer energie, ze hebben ook een langere levensduur dan elke andere op de markt aanwezige lamp en ze zijn vrij van giftig kwikzilver.

Anders dan bij de verlichting met tl-lampen, hoeven sera leds niet na een bepaalde bedrijfsduur vervangen te worden, maar leveren ze een levensduur lang een gelijkblijvende lichtkwaliteit en-intensiteit zonder te flikkeren. De ongewilde bevordering van de algengroei wordt door het gelijkblijvende lichtspectrum en gelijkblijvend stralingsvermogen voorkomen.

De volledig dimbare ledverlichting is door het hoge schakelvermogen ongevoelig voor wat betreft vaak in- en uitschakelen.

sera led digital dimmer
Sera Led Digital Dimmer

In de natuur veranderen de lichtomstandigheden niet van de ene seconde op de andere van stralende zonneschijn naar totale duisternis, maar veranderen ze geleidelijk. Om stress te voorkomen, is het nabootsen van een natuurlijk verloop van de dag aan te bevelen.

De sera LED Digital Dimmer maakt in combinatie met de sera LED X-Change sunrise Tubes de simulatie van zonsop- en ondergangen net zo spelenderwijs mogelijk als de wolkensimulatie met alle andere LED X-Change Tubes. Zo slaagt het nabootsen van een natuurlijk verloop van de dag moeiteloos. De individueel programmeerbare dimmer maakt niet alleen de besturing van de helderheid mogelijk, maar fungeert tevens als praktische tijdklok.

Het gebruik van de dimmer vereenvoudigt de langdurige reductie van de lichtintensiteit, die b.v. bij sommige ziektebehandelingen aanbevolen wordt.

Sera LED X-Change Tube plantcolor sunrise

Kleurversterkend plantenlicht voor een optimale plantengroei (2.450 Kelvin)

Bevordert de fotosynthese
Maakt met de sera LED Digital Dimmer de simulatie van zonsop- en zonsondergangen mogelijk
Geschikt voor zoetwateraquariums

Vooral in aquaria met veel waterplanten zoals bij aquascaping en hollandaquaria heeft de verlichting een bijzondere betekenis. Alleen maar bij optimaal licht groeien de planten gelijkmatig en fraai.

De sera LED X-Change Tube plantcolor sunrise werd speciaal voor de verlichting van planten ontwikkeld en bevorderd de fotosynthese. Zo kan een optimale groei en de vermeerdering van de onderwaterplanten gegarandeerd worden. De rode en blauwe lichtaandelen accentueren de kleuren van de planten en genereren en kleurversterkend effect.

In combinatie met de sera LED Digital Dimmer kan de sera LED X-Change Tube plantcolor sunrise in de helderheid resp. lichtintensiteit gestuurd worden. Bijkomend kunnen zelfs op individueel geprogrammeerde tijden zonsop- en zonsondergangen gesimuleerd worden.

sera led plantcolor sunrise
Sera LED X-Change Tube daylight sunrise

Kleurecht en natuurlijk daglicht (6.000 – 8.000 Kelvin)

Maakt met de sera LED Digital Dimmer de simulatie van zonsop- en zonsondergangen mogelijik
Geschikt voor zoetwateraquariums

De sera LED X-Change Tube daylight sunrise genereerd een kleurecht, natuurlijk daglicht. Het tropische licht met een color rendering index van 94 is gelijk aan natuurlijk zonlicht en is daardoor als LED-verlichting geschikt voor alle zoetwateraquaria. De lichte LEDs verlichten het aquarium optimaal, zonder de natuurlijke kleuren te vervalsen.

In combinatie met de sera LED Digital Dimmer kan de sera LED X-Change Tube daylight sunrise in de helderheid resp. lichtintensiteit gestuurd worden. Bijkomend kunnen zelfs op individueel geprogrammeerde tijden zonsop- en zonsondergangen gesimuleerd worden.

sera led daylight sunrise
Sera LED X-Change Tube neutral brilliant white

Zeer helder, neutraal wit licht

Ca. 3.850 Kelvin, afhankelijk van dimtoestand
Kleurechtheid licht
Verbetert kleurcontrasten
Geschikt voor zoet- en zeewateraquaria

Het zeer lichte, neutrale witte licht leverd ook in diepe aquaria volop licht, verhoogd de contrasten en is uiterst geschikt voor de verlichting van de voorgrond.

De LED X-Change Tube neutral brilliant white kan met alle anderen LED X-Change Tubes gecombineerd worden.

sera led neutral brilliant white
Sera LED X-Change Tube cool daylight

Blauwachtig daglicht voor zoet- en zeewateraquaria (10.000 – 12.000 Kelvin)

Versterkt blauwachtige kleurnuances
Dimbaar met de sera LED Digital Dimmer
Hoge lichtintensiteit

De sera LED X-Change Tube cool daylight genereerd het ideale daglicht voor zoet- en zeewateraquaria.

In zoetwateraquaria met blauwachtige vissen zoals bijvoorbeeld Malawi cichliden, neontetra of regenboogvissen leidt het blauwachtige licht van de LED-buis tot de versterking van de kleur, zodanig dat de kleurenpracht van de vissen zo goed mogelijk tot hun recht komt.

In zeewateraquaria wordt door het blauwachtige daglicht een diepte-effect behaald, die gelijk is aan het natuurlijke licht in de zee. Ook de fluorescentie van de koralen wordt door het riflicht bevorderd.

Met de sera LED Digital Dimmer kan de sera LED X-Change Tube cool daylight in de helderheid resp. lichtintensiteit gestuurd worden en zo bijvoorbeeld ook als maanlicht of nachtlicht gebruikt worden.

sera led cool daylight
Sera LED X-Change Tube marine blue sunrise

Blauw riflicht

Ca. 18.000 – 22.000 Kelvin, afhankelijk van dimtoestand
Verbeterde fluorescentie effect in zeewateraquaria
Geschikt als extra verlichting in Malawiaquaria of als maanlicht
Maakt in combinatie met de sera LED Digital Dimmer de simulatie van zonsop- en zonsondergangen mogelijk
Geschikt voor zoet- en zeewateraquaria

Het blauwe, actiniesche licht is ideaal voor de verzorging van de endosymbiotische algen in week- en steenkoralen en andere ongewervelde dieren. Omdat het geemitterde blauwe spectrum van de LEDs d.m.v. twee verschillende blauwe LEDs uitgebreid is, worden de relevante lichtgolflengtes voor het  fotosyntheseproces bediend.

Tevens is het als aanvullende verlichting ter versterking van de kleuren, ter verhoging van de dieptewerking, als aanvullende verlichting in Malawi-aquaria of als maanlicht inzetbaar. Favoriete combinatie met de LED-X Change Tube neutral brilliant white of de LED-X Change Tube daylight sunrise.

In combinatie met de sera LED Digital Dimmer kan de sera LED X-Change Tube marine blue sunrise in de helderheid resp. lichtintensiteit gestuurd worden. Verder kunnen zelfs op individueel geprogrammeerde tijden zonsop- en zonsondergangen gesimuleerd worden.

sera led marine blue sunrise

Sfeerverlichting

hydor h2show kit

Als sfeerverlichting zijn LED-lampjes zeer geschikt. De Hydor H2show Led zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren (rood, groen, blauw, wit en mix)en kunnen indien gewenst gecombineerd worden met een bubble maker en een decoratie stuk.