• juwel

Pompen

eheim compact 3000

Bij de keuze van de circulatiepomp voor in het filter zijn verschillende factoren belangrijk.

Het debiet wordt bepaald door het type aquarium. Bij een beplant gezelsschapsaquarium moet de pomp 3 keer per uur het water door het filter trekken. Bij cichlidenaquaria moet de pomp 4 keer per uur het water door het filter trekken. Dit komt omdat cichlidenaquaria meestal een hogere bezettingsgraad hebben en dus ook een hogere vervuilingsgraad. Malawi, -Tanganjika -en Victoriacichliden hebben ook graag veel stroming in het water.

De keuze wordt ook nog bepaald door de kwaliteit, levensduur, geruisloosheid en niet te vergeten de prijs.

Voor de keuze van pomp beschikt het Diesters Aquarium -en Vijver Center over een zeer uitgebreid gamma aan pompen die kunnen voldoen aan de wensen van elke liefhebber. Van compacte pompen voor micro en kleine aquaria tot professoinele pompen met grote debieten van duizende liters per uur.

In ons gamma vind je meerdere kwaliteitsmerken. De pompen van Eheim zijn uiterst  geruisloos en hebben een zeer lange levensduur. In het Eheim gamma vind je tevens de grotere pompen van 2 tot 3 duizend liter per uur, geschikt voor de zeer grote aquaria. Voor het gemiddelde aquarium kan een pomp uit ons Sera en Juwel gamma een goede oplossing zijn. Sera levert pompen van verschillende groottes met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.